-
سبد خرید شما خالی است!
پوست زنان باردار مانند سایر اعضای بدن تحت تأثیر تغییرات هورمونی دوران بارداری قرارگرفته ودچار تغییراتی می گردد. در این دوران پوست مادر نسبت به افراد دیگر کمی گرمتر و پرخونتر میشود و ممکن است قسمتهایی در پوست رگههای قرمزی ایجاد شود.
طی سه ماهه دوم بارداری، تغییرات رنگ پوست صورت به شکل لکههای پوستی بروز کند که آن را ملاسما یا کلواسما یا ماسک بارداری مینامند. علت بروز این پدیده که در دوران بارداری در بدن مادر ترشح میشوند و هورمون ملانین را تحریک میکنند و باعث میشود رنگدانههای بیشتری از سلولهای پوستی ترشح شود .
از دیگر تغییرات پوستی شایع در دوران بارداری، ایجاد ترکهای قرمزرنگ در ناحیه سینه، شکم، پهلوها و رانها به دلیل کشیدگی بیشازحد پوست به علت افزایش وزن به هنگام حاملگی به وجود میآید. الیاف کلاژن پوست تحمل این کشیدگی را نداشته و درنتیجه پاره میشود و در اثر پارگی چنین ضایعاتی به وجود میآیند به این ضایعات استریا گفته میشود. ترکهای پوستی در ۹۰ درصد بارداریها در سه ماهه آخر بارداری اتفاق میافتند. استفاده از خرید محصولات مادر اند بیبی مناسب جهت پیشگیری از پیدایش ترکها و یا ترمیم ترکها در این دوران پیشنهاد میشود محصولاتی مانند کرم لیفتینگ و کلاژنه (مادراندبیبی)ضدترک وافتادگی پوست استفاده شود .
همچنین تغییرات هورمونی طبیعی در دوران بارداری باعث کشیدگی، ناپایداری، تکثیر و یا تورم عروق خونی میشود.که پس از زایمان به حالت عادی برمیگردد. خالهای عروقی عنکبوتی، دو سوم زنان با پوست روشن و در حدود ۱۰ درصد مادران باردار با پوست تیره را درگیر میکند. این خالها بیشتر در صورت، گردن و بازوها و در سه ماهه اول و دوم بارداری نمایان میشوند. قرمز شدن کف دستها هم تقریباً دو سوم مادران باردار را مبتلا مینماید. برای درمان تورم عروق از ایستادن یا نشستن در یک حالت ثابت به مدت طولانی خودداری کنید. درصورتیکه باید مدتزمان طولانی بایستید هرچند دقیقه یکبار برای مدتی کوتاه بنشینید یا راه بروید .
در طول دوران بارداری که پوست شکم کشیده و سفت شده و بهخصوص در ماههای پایانی بارداری ممکن است شخص دچار خارش در ناحیه شکم گردد. استفاده از خرید لوازم بهداشتی مادر و در برخی موارد دوش گرفتن با آب، حتی چند بار در روز میتواند تمام این مشکلات را برطرف کند. پوشیدن لباس نخی نازک و گشاد که تعریق به حداقل رسیده و باعث کاهش شدت علائم گردد. همچنین استفاده از سیستم تهویه و دستگاه بخور مناسب بهمنظور افزایش جریان هوا و رطوبت راهکار مناسبی است. مصرف کافی میوه و سبزی و ماهی به بهتر شدن علائم پوست خشک کمک فراوانی میکند. دراطراف سینهها ممکن است در بسیاری از زنان باردار تغییر رنگ ایجاد گردد و این نواحی تیره تر به نظر برسد پس از دوران بارداری خودبهخود برطرف میشود.
افزایش بعضی هورمونها دوران بارداری باعث افزایش سطح ترشح چربی سلولهای پوست گردد و همین امر باعث افزایش احتمال بروز جوش میشود ودر نیمه دوم حاملگی از شدت آن کاسته میشود. برای پیشگیری مصرف داروهای ضد جوش در دوران بارداری مناسب نیست و برای مصرف آنها بایستی با پزشک خود مشورت نمایید .
بیشتر زنان باردار در سه ماهه دوم بارداری خود خط تیره رنگی را در قسمت زیر ناف خود که به سمت پایین مشاهده میکنند. در ابتدا معمولاً کمرنگ بوده و بهمرور رو به سیاه شدن میرود . معمولاً بعد از زایمان تا چند روز این خط به تیره شدن ادامه میدهد، اما در طول ماههای پس از بارداری خط سیاه بدون هیچگونه درمان از بین خواهد رفت .